Ayutthaya Thailand met kinderen

Tempels en tuk-tuks

Ayutthaya Thailand met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ayutthaya
Reisschema: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: tuk tuk tour met speurtocht
Reissom: € 65,- per volwassene
€ 50,- per kind

✓ Tuk tuk tour door Ayutthaya, met speurtocht
✓ Verblijf in comfortabel hotel met zwembad

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudig familiehotel aan een rivier
Excursie: tuk-tuk-tour
Transport: tuk-tuk
Maaltijden: 1x ontbijt
  • Dompel je onder in de oude culturele rijkdommen van Ayutthaya Thailand. In deze oude koninklijke hoofdstad loop je tussen imposante chedi’s (tempeltorens) en paleizen en werp je een blik in zowel de boeddhistische cultuur als de Khmer koninkrijken van eeuwen geleden. Overal vind je Boeddhabeelden, versierd met kleurige oranje sjerpen en stukjes geofferd bladgoud. Wij vinden het een leuke stop op de route naar het noorden van Thailand.

    In de ochtend bekijk je de verschillende tempelcomplexen tijdens een tuk tuk tour door de stad. Met dit typisch Thaise vervoermiddel bezoek je de bouwwerken en doe je, samen met jonge kinderen, een fotospeurtocht.

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

ayutthaya-tempelDag 1 – Aankomst in Ayutthaya Thailand

Veel gezinnen gaan na de bouwsteen Olielampjes op de jungleraft naar Ayutthaya. Wij boeken een minibus voor je die jou en je gezin vanuit Kanchanaburi in ongeveer 4 uur naar Ayutthaya brengt. Kom je vanuit Bangkok? Pak dan de trein! Je kunt de tickets makkelijk zelf kopen op het centrale Hualampong treinstation in Bangkok. Je doet er 1,5 uur over om in Ayutthaya aan te komen. Onderweg kijk je met je kinderen uit het raam naar het landschap rondom Bangkok. Dichterbij Ayutthaya wordt het landschap meer subtropisch landschap. Wil je liever een privé-transfer neem dan met ons contact op.

Aangekomen in Ayutthaya verblijf je in een zakelijk hotel. We hebben voor dit wat grotere hotel gekozen vanwege het zwembad en de handige ligging ten opzichte van het treinstation en de tempels. De tuin met ligstoelen vonden wij een heerlijke plek om de rest van de middag door te brengen.

Ayutthaya Thailand met kinderen: tuktuk tourDag 2 – Tuk tuk tour Ayutthaya

Ayutthaya, wat ‘heilige stad’ betekent, ligt op een eiland tussen rivieren in en is door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site. De stad ontstond in de 12e eeuw en werd een van de welvarendste koninkrijken van Zuidoost Azië. Haar invloed reikte van Angkor in Cambodja tot ver in Birma. In de 18e eeuw verloor de stad haar macht door de invasie van Burmezen, die later wegtrokken, waardoor de tempels verwaarloosden en eruit zien zoals ze er nu bij liggen. Onze favoriete tempel is Wat Chai Wattanaram, omdat de tempel wat achteraf ligt en je uitkijkt over rijstvelden en cashewbomen.

In de ochtend haalt onze chauffeur je bij je hotel op voor de tuktuk tour. Hij brengt je naar de meest beroemde tempels in Ayutthaya Thailand (de toegangsprijs moet je ter plaatse nog betalen). De chauffeur is geen gids – wij namen een reisgids mee, waarin we alle informatie over de verschillende tempels terug konden vinden. De jonge kinderen krijgen aan het begin van deze tocht een stapeltje foto’s, die gemaakt zijn op verschillende plekken. Deze foto’s moeten ze vervolgens terug zien te vinden.

Ayutthaya Thailand met kinderen: tienersIn de middag kun je nog ontspannen en verkoeling zoeken bij het zwembad van je hotel, voordat je aan het eind van de dag op eigen gelegenheid naar het treinstation reist. We reserveren een 2e klas slaapplek in de nachttrein naar Chiang Mai. Je zit in ruime stoelen tegenover elkaar en deze zitplaatsen worden in een mum van tijd omgetoverd tot een slaapplek. Mocht je trek hebben dan kun je wat eten kopen in de restauratiewagon. Wij hadden oordopjes mee en sliepen in bij het heen en weer dommelen van de trein. Een uur voor aankomst in Chiang Mai word je gewekt.

Wil je niet overnachten in Ayutthaya Thailand, maar toch de tempels zien? Geen probleem. Nadat je vanuit Bangok of Kanchanaburi bent gekomen, plannen we direct de eerste middag de tuktuk tour voor je in. Na de tour ga je dan naar het treinstation, waar je diezelfde avond nog in de nachttrein naar Chiang Mai stapt. Een flitsbezoek, maar naar onze mening toch een leuke toevoeging voor je ThailandKids reis.

Ga in Chiang Mai een trekking maken naar kleurrijke bergstammen of met je tieners tokkelen door de jungle.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan