Bangkok met kinderen - fietsen

Fietsen door onbekend Bangkok

Bangkok met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bangkok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 176,- per volwassene
€ 130,- per kind

Bangkok met kinderen: hét centrum van de traditionele Thaise cultuur, met blinkende tempels, toeterende tuk tuks en statige Boeddhabeelden. Wij vinden de fiets de leukste manier om Bangkok met kinderen te ontdekken. Je fietst dan door kleine steegjes met veel bedrijvigheid, grappige winkeltjes en markten met voor ons totaal onbekende levensmiddelen. Met fiets en al steek je de Chao Praya rivier over en dan is het alsof je op het platteland bent. Dit is het andere Bangkok, even weg uit de drukte.

We regelen je transfer bij aankomst en de eerste nachten in een comfortabel hotel, mét zwembad op het dak! Een ideale manier om je reis relaxt te beginnen.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad
Excursie: fietstocht door Bangkok
Transport: transfer vliegveld Bangkok – hotel Bangkok
Maaltijden: 2x ontbijt, snack en drankje bij het fietsen
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Bangkok met kinderen: paleis in BangkokDag 1 – Aankomst in Bangkok met kinderen

In de aankomsthal van het vliegveld ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel brengt. Afhankelijk van de verkeersdrukte ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. We kiezen bewust voor dit hotel vanwege de familiekamers, het zwembad op het dak én de gunstige ligging. Na een lange reis kun je je nu lekker installeren in je comfortabele kamer en plannen we niets voor je in. Vandaag voel je waarschijnlijk meer voor een frisse duik in het zwembad. Aan de overkant van de straat vind je voldoende restaurantjes om je eerste Thaise maaltijd te proberen. Wil je er nog op uit? Loop dan (in ongeveer 1o minten) naar Khao San Road, een levendige straat die het hart vormt van de wijk Banglamphoo. Je vindt er winkeltjes, restaurants en kleine kraampjes met kettingen, loempia’s en zelfs gefrituurde torren… Een leuk eerste kijkje in het Thaise straatbeeld op je eerste dag in Bangkok met kinderen.

Bangkok met kinderen - fietsen met tienersDag 2 – Fietsen door bruisend Bangkok

Vandaag maak je een fietstocht door de stad en de groene buitenwijken. Je loopt in ongeveer vijf minuten naar het fietskantoor en nadat je een passende fiets hebt uitgezocht voor jezelf en de kinderen (kleine kinderen kunnen bij de ouders achterop), start de tocht. Je fietst door smalle steegjes langs simpele huizen en werkplaatsen. Met de fiets aan de hand wandel je over een voedselmarkt waar de ‘locals’ hun inkopen doen. In deze wijken is het moderne leven zoek: geen airco, geen winkelcentra en geen files. Per longtailboot steek je over naar de andere kant van de Chao Phraya rivier. Het is alsof je in een ‘oase’ belandt, zo groen. De belangrijkste wegen zijn de smalle fiets-wandelpaden boven de khlongs.

 

Bangkok met kinderen - Grand PalaceRond drie uur in de middag ben je weer terug bij je hotel. Wij gingen er daarna nog op uit om wat van de stad te zien. De beroemdste bezienswaardigheid in Bangkok met kinderen is het Grand Palace, het paleis van de koning. Het ligt niet ver van je hotel. Je vindt hier veel pracht en praal, enorme tempelwachters bij de ingang en een piepklein Boeddhabeeldje met grote heilige waarde. Vlak achter het paleis vind je een bijzondere tempel, de Wat Pho. Hier ligt een 45 meter lange liggende Boeddha, gemaakt van glimmend bladgoud. De tenen van Boeddha zijn waarschijnlijk al net zo lang als de kinderen…Wij vonden het leuk om ‘s avonds te dwalen door de nauwe straatjes van Chinatown, de oudste wijk van Bangkok. Hier vind je grappige Chinese winkeltjes, stalletjes met ondefinieerbare hapjes, lampionnen en weinig toeristen.

Bangkok met kinderen - Wat PhoDag 3 – Vertrek uit Bangkok

Afhankelijk van je verdere reisprogramma check je om uiterlijk 12:00 uur uit. Vanuit het centraal gelegen Bangkok kun je je vakantie bijvoorbeeld vervolgen met de bouwstenen bij de River Kwai: Waterval en rivierpret (alle leeftijden) of Olielampjes op de jungleraft (adviesleeftijd: 6 jaar en ouder).

Heb je ongeveer twee weken de tijd kies er dan voor om naar de jungle van Khao Sok in het zuiden van Thailand te reizen. We bieden hier verschillende mogelijkheden: Aapjes in de jungle  of Regenwoud vol avontuur, waarna je naar een van de eilanden kunt gaan voor een relaxte strandvakantie.

Bangkok met kinderen - lokale marktTips

Beste reistijd

De bouwsteen Fietsen door Bangkok met kinderen is het gehele jaar goed te boeken. Houd in september en oktober wel rekening met flink wat regen in Bangkok.

Vervoer in Bangkok

Het vervoer in Bangkok met kinderen kun je het best regelen per taxi. Vraag altijd of de chauffeur de meter laat lopen. Een andere leuke en comfortabele manier van vervoer in Bangkok is de Express boot. Dé manier in ieder geval om de files in het drukke Bangkok te vermijden en het levert leuke plaatjes op. Langs de Chao Phraya rivier zijn er diverse opstappunten.

Meer weten?

Lees dan de blog van onze RiksjaKids-collega Wendy over haar fietstocht door Bangkok met kinderen.

Bangkok met kinderen: wat lekkersKleding en schoenen

Trek in Bangkok een (luchtige) lange broek en een shirt/blouse met korte mouwen aan, zorg er in ieder geval voor dat knieën en schouders bedekt zijn. Dit is een voorschrift voor een bezoek aan het Grand Palace. Verder is een zonnehoed/pet en zonnebril geen overbodige luxe, want het kan in Bangkok erg warm en zonnig zijn.

Fietstocht

Neem tijdens het fietsen in Bangkok een zonnehoed/pet mee en smeer je goed in met zonnebrand. Een rugzakje is handig, hoewel de meeste fietsen ook een mandje hebben. Je krijgt onderweg een aantal hapjes en drankjes en een uitgebreiden lunch.Wij namen zelf ook wat flesjes water mee.

“En los gaan we… dwars door alle smalle straatjes van Chinatown, met een pont inclusief fietsen naar de overkant van Chao Praya. We fietsen over smalle paadjes met viezig water aan twee kanten, over rare, hoge bruggetjes, eten onderweg nog wat dumplings en zwaaien naar alle Thai! Op een gegeven moment komen we zelfs echt in de buitenwijken van Bangkok en fietsen we tussen de groene bananen en kokospalmbomen. Wat een geweldige manier om de stad te bekijken!” Familie van der Zwannen

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Upgrade hotel aan de rivier - Bangkok met kinderen

Reissom: € 235,- per volwassene
€ 170,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in het riverside hotel inclusief ontbijt, fietsexcursie, transfer vliegveld Bangkok – hotel Bangkok

Wil je in Bangkok met kinderen liever in een comfortabel hotel aan de Chao Praya rivier verblijven, boek dan ons Riverside hotel. Dit hotel heeft dezelfde uitstraling en service als het hotel in de stad, maar de ligging aan de rivier geeft het hotel net iets extra’s vinden wij. Dit hotel heeft geen familiekamers, dus met vier personen worden er altijd twee kamers geboekt.

Welke optie wil je aanvragen?

Fietsen door onbekend Bangkok
Upgrade hotel aan de rivier - Bangkok met kinderen
x

Verstuur je reisplan