Neushoornvogels & vleermuisgrot

Jungle Thailand met kinderen

 • Overzicht
 • Inclusief
 • In het kort
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Khao Yai Jungle
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: vleermuistrip, daghike en safari in het nationaal park
Reissom: € 205,-
€ 155,- per kind

✓ vleermuistrip, daghike en safari in het nationaal park
✓ een hotel met zwembad aan de rand van het nationaal park

Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad aan de rand van het nationaal park
Excursies: vleermuistrip, daghike en safari in het nationaal park
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch tijdens de hike
 • Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand en hét park om wilde dieren te zien. Wij adviseren deze bouwsteen met kinderen vanaf een jaar of 8 te doen omdat je op de tweede dag een lang stuk gaat hiken. De andere twee excursies vinden plaats in een songthaew, dit is een soort jeep/truck.

  Op vier uur rijden van Bangkok vind je een spectaculair stuk natuur, met uitzichten op bergtoppen, watervallen en jungle. Er leven veel dieren in dit gebied, waaronder wilde olifanten, herten, tijgers, beren, wilde zwijnen en gibbons, makaken, slangen en papegaaien. Op de avond van aankomst maak je een vleermuistrip. Vanuit een open veld zie je duizenden vleermuizen een grot uitvliegen, terwijl de zon ondergaat. De dag erop ga je in internationaal gezelschap en met gids op zoek naar wildlife. Tussendoor stop je bij de waterval waar Leonardo diCaprio vanaf sprong in de film The Beach. Aan het eind van de dag kun je relaxen bij het zwembad of in de kruidensauna van je jungle-bungalowresort.

 • vervoer naar Pak Chong/Khao Yai

 • entree Khao Yai national park

   

 • maaltijden naast het ontbijt (en 1x de lunch)

 • fooien

Jungle Thailand - aapjes spottenDag 1 – Aankomst in Khao Yai en miljoenen vleermuizen spotten

Vandaag kom je met bus of trein aan in het plaatsje Pak Chong (exclusief). Als je een bus (vanuit Bangkok), een trein (vanuit Ayutthaya) of een minivan (vanuit River Kwai) wilt boeken, kunnen wij dit uiteraard voor je regelen. Vanaf het station in Pak Chong regel je zelf een taxi naar je accommodatie (ca. 15 minuten, € 3).

Je checkt in bij de lodge, net buiten de grenzen van het nationale park. Het is er een gezellige ratjetoe van verschillende gebouwen met ruime familiekamers. De meubels zijn wat ouderwets, maar wel typisch Thais. Er is een open-air restaurant, kruidensauna en zwembad met watervalletje. Rond half vier ga je in een busje met andere reizigers naar de vleermuisgrot. De vleermuizen verlaten altijd op hetzelfde tijdstip tegen zonsondergang de grot. Je ziet ontelbare vleermuizen uitzwermen tegen een ondergaande zon, ze gaan op zoek naar hun avondeten in het nationaal park. Ook spot je de roofvogels die proberen een vleermuisje uit de lucht te plukken.

Jungle Thailand - trekking Khao Yai

Dag 2 – Hike in de jungle en avondsafari

Vandaag een lange, actieve dag op het programma. Na een vroeg ontbijt vertrek je rond 08:30 uur in een open busje (songthaew) met een gids en andere reizigers naar het nationaal park (exclusief entree ca. € 12,50 p.p.).

Over een verharde weg rijd de jeep dwars door ongerepte jungle. De chauffeur en gids zijn allebei getraind om door het gebladerte heen te zoeken naar dieren. Opeens trapt de chauffeur op de rem en roept de gids iedereen bij elkaar. Verrekijkers in de aanslag, er zit twee enorme neushoornvogels op een tak. Ze zitten doodstil op een tak, af en toe hoor je hun gekwetter. Even verderop zit een stel brutale makaken (een apensoort) langs de kant van de weg. Pas als je heel dichtbij komt worden ze schichtig. De grote gibbons en luiaarden zie je alleen hoog in de bomen.

Jungle Thailand - slangVervolgens rijd je verder en wordt er geluncht bij de waterval die je misschien herkent van de film The Beach. Hoewel die zich afspeelt op Ko Phi Phi, werden hier de opnamen gemaakt. De kinderen maar ook de ouders kunnen hier een verfrissende duik maken, in het regenseizoen is de waterval op z’n volst en mooist.

Na de lunch is het tijd voor een stevige wandeltocht. Je maakt een hike van ongeveer 2 uur door het regenwoud. Het pad is vlak, maar je moet uitkijken voor de dikke wortels die over het pad groeien en voor laaghangende takken. Zelfs in het droge seizoen krijg je speciale lange sokken aan zodat teken en bloedzuigers niet in je broekspijpen kunnen kruipen. Na de wandeling rijd je langzaam omhoog naar een uitzichtpunt. Vanaf een steile rotspunt hier, op 1300 meter hoogte, kun je fantastisch uitkijken over de dichte jungle. Als het donker wordt begint de avond safari. Met een beetje geluk zie je olifanten, maar je zal meer kans hebben tijdens het droge seizoen. in ieder geval zagen wij veel apen, herten, katachtigen en stekelvarkens.

Jungle Thailand - neushoornvogelDag 3 – Vertrek uit Khao Yai

Plons na het ontbijt nog even in het zwembad. Dit is namelijk je laatste dag in de jungle Thailand, voordat je weer op weg gaat naar het volgende avontuur. In de loop van de dag word je naar het trein of busstation gebracht.

Deze bouwsteen is leuk te combineren met nog een avontuurlijke bouwsteen in het noorden of met een strandverblijf op Ko Samet.

jungle Thailand - Khao Yai National ParkTips: Omdat je hier in bergachtig gebied bent, is het een stuk koeler dan in Bangkok. Neem een sweater of jas mee (vooral van november – februari). Tussen juni en oktober regent het 2 à 3 uur per dag. Daardoor is de jungle in Thailand wel op z’n mooist. De beste tijd om wilde olifanten te zien is de winter, november tot februari.

Er is geen dorp of winkelstraat in de buurt van de lodge. Ontbijt is inclusief en tijdens de vleermuis tour krijg je water en vers fruit. Op dag twee ben je lang onderweg. Je krijgt water, wat fruit en een lunch. We raden aan voor aankomst in het nationale park Khao Yai wat snacks in te slaan, eten en drinken bij de lodge is goed en betaalbaar.

Neem goede schoenen (dichte schoenen met veters), zaklamp (i.v.m. de vleermuisgrot) en een sterke verrekijker mee.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan