Relaxen op Ko Samet

Relax op Ko Samet

Ko Samet Thailand met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ko Samet
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 511,- per volwassene
€ 377,- per kind
Aanvang: dagelijks

Even zin om helemaal niks te doen op witte stranden, maar geen tijd om naar de eilanden in het zuiden van Thailand te reizen? Op slechts een paar uur van Bangkok ligt het eiland Ko Samet. Hier is het heerlijk ontspannen, zonder dat je daarvoor in het vliegtuig of de slaaptrein hoeft te stappen.

Ko Samet staat bij veel reizigers bekend als levendig, waar de Thai in het weekend zelf ook graag vertoeven. Dat schrikt veel reizigers af, maar er zijn ook rustige stranden op het eiland. Vanuit je kamer loop je hier zo het zachte, witte zandstrand op.

Overnachten: drie overnachtingen
Vervoer: privé-transfer van Bangkok naar Ko Samet
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • overige maaltijden

  • excursies en toegang voor natuurpark (€ 5,- p.p.)

  • fooien

  • vervoer naar volgende bestemming

Ko Samet Thailand met kinderen - strandDag 1 – Aankomst op Ko Samet Thailand

Zon, zee en strand niet ver van de drukte van Bangkok; vandaag reis je naar het eiland Ko Samet met je gezin. Bij de Ban Phe pier stap je op de boot en vaar je in ongeveer 45 minuten naar het eiland. Bij aankomst pak je de ‘songthaew’ naar je resort, een open pick up busje dat ideaal is als openbaar vervoersmiddel op het eiland. Ko Samet is een natuurpark en daarom moet iedereen bij aankomst betalen om het eiland op te komen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 5,-  per persoon.

Op Ko Samet Thailand verblijf je in een prachtig en stijlvol resort. Het resort ligt aan een langgerekt wit strand aan de rustige noord-westkust van het eiland, wat wij een verademing vonden op dit soms drukke eiland. Je kan heerlijk baantjes trekken in het zwembad of lekker luieren met je voeten in het sneeuwwitte zand na een duik in de kristalheldere zee. Tegen de avond slenter je naar het restaurant van je resort of je eet vlakbij je resort verse vis op het strand.

Ko Samet Thailand met kinderen - snorkelenDag 2 & 3 – Relaxen op Ko Samet

Deze dagen kun je helemaal naar eigen wens invullen. Natuurlijk is het heerlijk om de hele dag rond te hangen op het strand bij het resort. Voor weinig geld huur je een snorkelset waarmee je het levende aquarium bij het resort kunt ontdekken. Of sluit even je ogen en geniet van een ontspannende massage, waarbij je weg droomt van het geluid van de ruisende golven.

Of loop via kleine paadjes naar verlaten stranden. Je springt over rotsen waar krabbetjes zich verschuilen. Als je de gebaande paden verlaat, sta je naast alle drukke stranden, ineens op een stuk strand waar jij de enige bent. ’s Avonds pak je een taxi en kun je genieten op het drukke strand van Hat Sai Kaew van een spectaculaire vuurshow, onder het genot van een typisch Thaise maaltijd met overheerlijke curry’s, pad thai en loempia’s.

Relaxen op Ko Samet - terugreisDag 4 – Afscheid van Ko Samet

Na het ontbijt aan het strand neem je nog een laatste duik in zee. Is dit je laatste verblijf en reis je vanuit Bangkok gelijk terug naar huis, dan vind je het misschien ook wel lekker om helemaal zen het vliegtuig in te stappen. Je kunt gemakkelijk een Thaise massage regelen op het strand. Heb je nog wat tijd over, dan kun je ook nog even de laatste souvenirs inslaan. Met de boot verlaat je Ko Samet. Vanuit de boot zie je het groen van de palmbomen steeds kleiner worden.

Beste reistijd Ko Samet: november t/m augustus.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan