River Kwai resort met kinderen - Erawan watervallen

Waterval en rivierpret

River Kwai resort met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
Reisschema: River Kwai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: bezoek aan brug over de River Kwai, Erawan watervallen, Birma spoorlijn
Reissom: € 385,- per volwassene
€ 285,- per kind

✓ Privé-chauffeur en privé-gids
✓ Verblijf in een fijn resort met zwembad aan de rivier Kwai
✓ Bezoek aan lokale markt en Erawanwatervallen, treinrit en beroemde Bridge over de River Kwai

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel aan een rivier
Excursie: bezoek aan de lokale treinmarkt en de Erawan watervallen (incl. entree), treinrit met gids
Transport: transfer Bangkok – River Kwai, met minibusje naar de treinmarkt, Kanchanaburi en de Erawan watervallen
Maaltijden: 2x ontbijt en 2x lunch
Chauffeur/gids: dag 1-2-3
  • In Centraal Thailand ligt het River Kwai gebied, een groene omgeving met rivieren en watervallen dat meer te bieden heeft dan alleen de bekende ‘Bridge over the river Kwai’. Je maakt een afwisselende tocht met privé-vervoer door het gebied en begint met een bezoek aan een lokale markt nabij Bangkok. Er is tijd voor een heerlijke duik in de sprookjesachtige setting van de Erawan watervallen en je maakt een spectaculaire treinrit over de originele rails van de Birma spoorlijn langs de valleien van de River Kwai door de jungle.

    Tijdens deze bouwsteen naar het River Kwai resort met kinderen hebben we met opzet voldoende rust en wat meer comfort ingebouwd. Je ‘thuisbasis’ is een comfortabel familie resort in Thaise stijl aan de River Kwai, met een groot zwembad en een leuk restaurant. De bouwsteen is hierdoor ook geschikt voor jonge kinderen.

  • maaltijden naast het ontbijt en lunch

  • fooien

River Kwai resort met kinderen - Bangkok fruit markt

Dag 1 – Van Bangkok naar River Kwai resort met kinderen

Vroeg in de ochtend word je opgehaald in Bangkok. Je bezoekt hier eerst een lokale markt met manden vol verse pepers, exotische groenten en spannend fruit. Van de helft weet je niet wat het is en dat maakt het zo leuk. De Thai doen hier zelf hun boodschappen en is daardoor volgens ons leuker dan de zeer toeristische ‘drijvende markten’ die net buiten Bangkok plaatsvinden. Aangekomen in Kanchanaburi, ga je eerst lunchen. Bij de lunch zijn ook vaak veel exotische vruchten, zoals de knalroze drakenvrucht (lijkt van binnen op een witte kiwi) en de stekelige ramboetan.

River Kwai resort met kinderen - longtailboot

Na de lunch is het nog zo’n 45 minuten rijden naar Pakseang, waarvandaan je per longtailboot naar je River Kwai resort vaart. Temidden van de jungle en de bergen, aan de oever van de Kwai Noi rivier, ligt ons comfortabele hotel. Deze bijzondere plek, die alleen per boot bereikbaar is, is je thuisbasis deze dagen. Installeer je in je huisje en breng de rest van de middag door bij het zwembad. De kinderen willen vast graag een plons maken…

Eventueel kun je in het nabijgelegen Mon dorp ‘s avonds een traditionele Mon-dans voorstelling bijwonen. Informeer hiervoor bij de receptie van het resort.

River Kwai resort met kinderen - Erawan Watervallen

Dag 2 – Bezoek aan de Erawan watervallen

Na het ontbijtbuffet vertrek je met je gids naar de Erawan watervallen, waar je een paar uur vrij kunt doorbrengen (entree inclusief). Langs het pad richting de waterval staat een bord met een overzicht van de waterval en de verschillende niveaus met foto’s. In totaal heeft de waterval 7 niveaus en een hoogteverschil van 1500 meter. Je kunt zelf bepalen tot hoe hoog je wilt klauteren en op alle niveaus kun je een frisse duik nemen. Er zijn wat kraampjes en stalletjes onderaan de waterval waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Toen wij hier waren was het erg warm dus zorg voor voldoende drinkwater. Eenmaal weer beneden staat de lunch voor je klaar (inbegrepen).

Per boot keer je in de loop van de middag weer terug naar je resort aan de rivier.

River Kwai resort met kinderen - spoorlijn River Kwai

Dag 3 – Treinrit Bridge over the River Kwai en terug naar Bangkok

Vanochtend ga vanuit je River Kwai resort met je kindern terug richting Kanchanaburi. Onderweg stap je in de trein die verschillende keren per dag het nog overgebleven traject van de Dodenspoorlijn rijdt. Vanuit de trein heb je vaak een prachtig uitzicht op de jungle en de Kwai rivier en je rijdt over een spectaculair viaduct dat voor een deel nog uit het originele hout bestaat. Na de lunch in Kanchanaburi (niet inbegrepen) rijd je terug naar Bangkok, waar je aan het eind van de middag aankomt.

Veel families kiezen na deze bouwsteen voor een lekker strandverblijf in het zuiden van Thailand. Met jonge kinderen raden we het strand van Ko Lanta aan, zie ook Zon, zee en zandkastelen, tussen november en mei. Reis je juist in de zomermaanden dan is het strand van Ko Samui  of Ko Phangan beter. Zo zorg je ervoor dat je tijdens de droge tijd op het juiste eiland zit, in plaats van dat je weg regent tijdens de moesson…

River Kwai resort met kinderen - brug over River Kwai

Tips

Beste reistijd

Deze River Kwai resort met kinderen bouwsteen kun je het hele jaar boeken. In september regent het wel veel in Centraal Thailand, dus houd hier rekening mee.

Eten & drinken

Bij het hotel kun je ’s avonds kiezen uit verschillende gerechten. Onderweg stopt de chauffeur bij kleine restaurantjes; de lunch bestaat meestal uit Thaise gerechten. Wanneer de kinderen hier moeite mee hebben kun je voor hun wat anders meenemen voor onderweg.

Kleding & schoeisel

Zorg voor comfortabel schoeisel met een goede (niet gladde) zool. Goede sandalen of bijvoorbeeld Teva-slippers voldoen ook. Neem luchtige kleding van katoen mee en voor de avond iets met lange mouwen en een lange broek in verband met de muggen. Zeker voor de kinderen is een zonnehoed/pet is geen overbodige luxe.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan