Chiang Mai met kinderen -schilderen

Beleef Chiang Mai anders…

Chiang Mai met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
Reisschema: Chiang Mai
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: bezoek aan Doi Suthep en schilderen van parasolletjes
Reissom: € 109,- per volwassene
€ 80,- per kind

✓ verblijf in een comfortabel hotel met zwembad
✓ bezoek aan de buiten de stad gelegen tempel Doi Suthep
✓ beschilderen van je eigen parasolletje tijdens een workshop

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel met zwembad
Excursie: bezoek aan de Doi Suthep tempel en parasolschilderen
Transport: met minibusje naar Doi Suthep tempel
Maaltijden: 1 x ontbijt
  • Veel gezinnen brengen een bezoek aan Chiang Mai in het noorden van Thailand voor een actieve wandeling, of een kennismaking met de bergvolkeren. Wat ons betreft is Chiang Mai met kinderen ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. De stadsmuur met gracht die om het centrum van Chiang Mai loopt zorgt ervoor dat het stadje knus en overzichtelijk aanvoelt. Je kunt rustig met je kinderen langs stoffige tempels struinen en deze op eigen tempo verkennen. Ook ga je samen met je gezin de op een berg buiten de stad gelegen tempel Doi Suthep bekijken en beschilder je je eigen parasolletjes tijdens een workshop. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad en er is voldoende tijd voor een verfrissende duik.

    Wil je je verblijf in de stad verlengen en nog andere excursies maken? Onderaan de pagina vind je meer informatie over koken in Chiang Mai en fietsen in Chiang Mai. Of vraag ons dan naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Chiang Mai met kinderen: Thaise jongetjesDag 1 – Aankomst in Chiang Mai met kinderen

Veel gezinnen komen vroeg in de ochtend aan in Chiang Mai, met de nachttrein vanuit het zuiden. Vanaf het treinstation neem je zelf een taxi naar het hotel, waar je je rustig installeert in je eenvoudige hotel. Het hotel is gebouwd in authentieke Lanna stijl met antieke Chinese invloeden. Door de ligging en de grote tuin bij het zwembad vinden wij dit een prima familiehotel. Terwijl jij je oriënteert op de dingen die je in de stad en omgeving wilt gaan doen, plonsen de kinderen alvast in het zwembad. Later op de dag kun je op je gemak door de stad wandelen. Je vindt hier veel kleurrijke markten, waar ook locals hun inkopen doen. Ben je op zondag in Chiang Mai? Dan vinden wij de Walking Street een aanrader. In het centrum van de stad worden straten afgezet, zodat locals en toeristen hier rustig kunnen winkelen.

Bij het restaurant van je hotel kun je de specialiteiten uit de Thaise keuken proeven. En hebben de kinderen even genoeg van de Thaise keuken? Dan bestellen ze gewoon wat Westerse gerechten van de kaart. Wij liepen door de stadspoort het ommuurde deel uit en aten langs de gracht in een sfeervol verlicht restaurant. Na het eten is het heerlijk om in de zwoele avond terug te lopen. Binnen de muren loop je als vanzelf naar de avondmarkt, waar je vele souvenirs vindt.

Chiang Mai met kinderenDag 2 – Doi Suthep en parasolschilderen

Na het ontbijt word je al vroeg in de ochtend opgehaald en rijd je, eventueel met andere reizigers en een Engelssprekende gids, over een steile en bochtige weg naar de Doi Suthep tempel, zo’n 15 kilometer buiten de stad. Doi Suthep is voor de Thai een van de meest heilige tempels omdat er een relikwie ligt waarvan men beweert dat het het schouderbeen van Boeddha is. Klimmend over een 309 treden telende trap, met slangenhoofden als leuning, vervolg je weg naar boven. Een pittige klim, maar eenmaal boven word je bij helder weer beloont met een weids uitzicht over Chiang Mai en de omgeving.

Na het tempelbezoek reis je naar een parasol fabriek, waar je ziet hoe het Sa papier, voor de parasolletjes, gemaakt wordt van de bast van de moerbeiboom. Nu is het tijd om, samen met je kinderen, zelf de kwast te pakken en je eigen parasol te schilderen. Een leuk souvenir voor thuis. Rond 12.00 uur ben je terug bij het hotel.

Chiang Mai met kinderen - parasol beschilderenEenmaal terug bij je accommodatie eindigt deze bouwsteen. Veel van onze families vliegen na het verblijf in Chiang Mai naar Phuket in het zuiden en reizen dan door naar de jungle. Je kunt dan kiezen voor de bouwsteen Aapjes in de jungle of Regenwoud vol avontuur. Wil je direct door naar een van de bounty eilanden om te genieten van zon, zee en strand, dan boeken we een rechtstreekse vlucht naar Zorgeloos Samui.

Uiteraard is het mogelijk om je verblijf in Chiang Mai te verlengen. Er zijn veel mogelijkheden voor afwisselende excursies in de stad en de omgeving. Zo kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Chiang Mai Zoo of het aquarium. Indien gewenst kunnen wij ook nog excursies voor je boeken, zoals een fietstocht, een kookworkshop, een foodsafari of een avontuurlijke tokkelexcursie tussen de boomtoppen. Onderaan deze pagina vind je de beschrijving van de excursies. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Chiang Mai met kinderen - Thais etenTips

Beste reistijd

Deze Chiang Mai met kinderen bouwsteen is het hele jaar goed te boeken. In augustus en september valt er veel regen in Noord Thailand.

Eten en drinken en bezoektip

In Chiang Mai kun je op veel plaatsen terecht voor een hapje en een drankje. Naast het restaurant van het hotel kun je ook eten in de sfeervol verlichte restaurants aan de rivier. Ook op de avondmarkt vind je naast souvenirs veel stalletjes waar je Thaise specialiteiten kunt proeven. We kregen een tip van een van onze reizigers die naar het 3D museum was geweest in Chiang Mai en dit al heel erg leuk had ervaren!

Kleding & schoeisel

Zorg voor comfortabel schoeisel met een goede (niet gladde) zool. Goede sandalen of bijvoorbeeld Teva slippers voldoen ook. Neem luchtige kleding van katoen mee en voor het bezoek aan de tempel kleding die schouders en knieën bedekt. Ook een zonnehoed/pet is geen overbodige luxe.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - Thai stijl hotel

Reissom: € 130,- per volwassene
€ 95,- per kind
Inbegrepen: 1 nacht in een comfortabel hotel inclusief ontbijt en bezoek aan de Doi Suthep tempel en parasolschilderen

Het hotel dat wij standaard aanbieden is een eenvoudig middenklasse hotel voor een goede prijs. Wil je liever verblijven in een comfortabeler hotel in Thaise sfeer dan kan dat ook. Kies dan voor onze special stay, wij vonden het hotel een fijne plek om te verblijven en het personeel is bijzonder vriendelijk. Het hotel heeft een zwembad en vanaf het hotel loop je zo naar de gezellige Night Market van Chiang Mai, waar je uren shoppend en onderhandelend door brengt.

Koken op z'n Thais

Reissom: € 41,- per volwassene
€ 30,- per kind
Inbegrepen: Thaise kookles inclusief transfer en kookboekje met recepten

Vandaag voor jou en je kinderen een niet al te zwaar ontbijt, want al je culinaire creaties van vandaag moeten natuurlijk geproefd worden. Na het ontbijt worden jullie opgehaald en door de smalle straatjes van Chiang Mai naar een Thaise woning gebracht. Wij trokken bij aankomst direct onze slippers uit en ploften neer op kussens bij een lage tafel. Het moeilijkste gedeelte van de dag was voor ons het kiezen van de gerechten die je wilt maken. Na onze keuze werd er een boodschappenlijst opgemaakt en gingen we samen met een Thai naar de lokale markt. Je koopt zelf de verse producten in, met uitleg welke kruiden en producten er in de Thaise keuken gebruikt worden.

Eenmaal terug gaat het schort om en kan het koken beginnen. Onder leiding van een enthousiaste Thai ga je zelf gekozen gerechten bereiden. Wij hebben geleerd om een echte Thaise Pad Thai, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel en krijg je een kookboekje mee om thuis zelf aan de slag te gaan.

Fietsen door Chiang Mai

Reissom: € 42,- per volwassene
€ 32,- per kind
Inbegrepen: halve dag fietsen door Chiang Mai en het platteland

Vandaag verken je in een halve dag per fiets de omgeving van Chiang Mai. Je gids haalt je vroeg in de ochtend op bij je hotel, met je fiets bij zich. Voor de kinderen zijn er kinderfietsen beschikbaar en voor de kleinsten een aanhanger waarin ze op hun gemak de omgeving voorbij zien komen. Al fietsend passeer je bananenbomen en kleine huisjes en dorpjes. Links en rechts zwaaien de vriendelijke Thai je tegemoet. Ook fiets je nog even langs de tempelruines van Wiang Kum Kam, een vroegere hoofdstad van het Lana Koninkrijk. Vol indrukken kom je net na de middag terug in je hotel.

Welke optie wil je aanvragen?

Beleef Chiang Mai anders…
Special Stay - Thai stijl hotel
Koken op z'n Thais
Fietsen door Chiang Mai
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan