Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Beleef Chiang Mai anders…

  Chiang Mai met kinderen

  Beleef Chiang Mai anders…
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Chiang Mai
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 112,- per volwassene
  € 83,- per kind

  Veel gezinnen brengen een bezoek aan Chiang Mai in het noorden van Thailand voor een actieve wandeling, olifant- en/of vlottocht in de bergachtige natuur. Wat ons betreft is Chiang Mai ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. Ook wanneer je geen trekking maakt, of wanneer je voor of na de trekking nog een paar dagen extra hebt, vinden wij Chiang Mai een fijne plek om te zijn. De stadsmuur met gracht die om het centrum van Chiang Mai loopt zorgt ervoor dat Chiang Mai knus en overzichtelijk aanvoelt. Je kunt rustig met je kinderen langs stoffige tempels struinen en deze op eigen tempo verkennen. Ook ga je samen met je gezin de op een berg buiten de stad gelegen tempel Doi Suthep bekijken en beschilder je je eigen parasolletjes tijdens een workshop. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad en er is voldoende tijd voor een verfrissende duik.

  Wil je je verblijf in de stad verlengen en nog andere excursies maken, vraag ons dan naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

  Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel met zwembad
  Excursie: bezoek aan de Doi Suthep tempel en parasolschilderen
  Transport: met minibusje naar Doi Suthep tempel
  Maaltijden: 1 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

  Chiang Mai met kinderen: Thaise jongetjesDag 1 – Aankomst in Chiang Mai

  Veel gezinnen komen vroeg in de ochtend, met de nachttrein vanuit het zuiden, aan in Chiang Mai. Vanaf het treinstation neem je zelf een taxi naar het hotel, waar je je rustig installeert in je comfortabele kamer. Het hotel is gebouwd in authentieke Lanna stijl met antieke Chinese invloeden. Door de ligging en de grote tuin bij het zwembad vinden wij dit een prima familiehotel. Terwijl jij je oriënteert op de dingen die je in de stad en omgeving wilt gaan doen, plonsen de kinderen alvast in het zwembad. Later op de dag kun je op je gemak door de stad wandelen. Er zijn veel kleurrijke markten te vinden, waar ook locals hun inkopen doen. Als je op zondag in Chiang Mai verblijft vinden wij de Walking Street een aanrader. In het centrum van de stad worden straten afgezet, zodat locals en toeristen hier rustig kunnen winkelen.

  Bij het restaurant van je hotel kun je de specialiteiten uit de Thaise keuken proeven. Wanneer de kinderen de rijst en noedels een beetje zat zijn dan zijn er een aantal westerse gerechten voorhanden. Wij liepen door de stadspoort het ommuurde deel uit en aten langs de gracht in een sfeervol verlicht restaurant. Na het eten is het heerlijk om in de zwoele avond terug te lopen. Binnen de muren loop je als vanzelf naar de avondmarkt, waar je vele souvenirs vindt.

  chiang-mai-kidsDag 2 – Doi Suthep en parasolschilderen, vertrek

  Na het ontbijt word je al vroeg in de ochtend opgehaald en rijd je, eventueel met andere reizigers en een Engelssprekende gids, over een steile en bochtige weg naar de Doi Suthep tempel, zo’n 15 kilometer buiten de stad. Doi Suthep is voor de Thai een van de meest heilige tempels omdat er een relikwie ligt waarvan men beweert dat het het schouderbeen van Boeddha is. Klimmend over een 309 treden telende trap, met slangenhoofden als leuning, vervolg je weg naar boven. Een pittige klim, maar eenmaal boven word je bij helder weer beloont met een weids uitzicht over Chiang Mai en de omgeving.

  Na het tempelbezoek reis je naar een parasol fabriek, waar je ziet hoe het Sa papier, voor de parasolletjes, gemaakt wordt van de bast van de moerbeiboom. Nu is het tijd om, samen met je kinderen, zelf de kwast te pakken en je eigen parasol te schilderen. Een leuk souvenir voor thuis. Rond 12.00 uur ben je terug bij het hotel.

  chiang-mai-parasol-schilderenEenmaal terug bij je accommodatie eindigt deze bouwsteen. Veel van onze families reizen na het verblijf in Chiang Mai terug naar Bangkok en vervolgen dan hun route naar het zuiden. We boeken dan een vlucht van Chiang Mai naar Bangkok en regelen aansluitend de nachttrein naar Surat Thani. Vanaf hier reis je verder naar de jungle van Khao Sok en kun je kiezen voor de bouwsteen Aapjes in de jungle of Avontuur in het regenwoud. Wil je direct door naar een van de bounty eilanden om te genieten van zon, zee en strand, dan boeken we een rechtstreekse vlucht naar Zorgeloos Samui.

  Uiteraard is het mogelijk om je verblijf in Chiang Mai te verlengen. Er zijn veel mogelijkheden voor afwisselende excursies in de stad en de omgeving. Zo kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Chiang Mai Zoo of het aquarium. Indien gewenst kunnen wij ook nog excursies voor je boeken, zoals een fietstocht, een kookworkshop, een wandeling door China Town of een avontuurlijke tokkelexcursie tussen de boomtoppen. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

  chiang-mai-thais-etenTips

  Beste reistijd

  Deze Chiang Mai bouwsteen is het hele jaar goed te boeken. In augustus en september valt er veel regen in Noord Thailand.

  Eten en drinken en bezoektip

  In Chiang Mai kun je op veel plaatsen terecht voor een hapje en een drankje. Naast het restaurant van het hotel kun je ook eten in de sfeervol verlichte restaurants aan de rivier. Ook op de avondmarkt vind je naast souvenirs veel stalletjes waar je Thaise specialiteiten kunt proeven. We kregen een tip van een van onze reizigers die naar het 3D museum was geweest in Chiang Mai en dit al heel erg leuk had ervaren!

  Kleding & schoeisel

  Zorg voor comfortabel schoeisel met een goede (niet gladde) zool. Goede sandalen of bijvoorbeeld Teva slippers voldoen ook. Neem luchtige kleding van katoen mee en voor het bezoek aan de tempel kleding die schouders en knieën bedekt. Ook een zonnehoed/pet is geen overbodige luxe.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Special Stay - Thai stijl hotel

  Reissom: € 118,- per volwassene
  € 87,- per kind
  Inbegrepen: 1 nacht in een comfortabel hotel inclusief ontbijt en bezoek aan de Doi Suthep tempel en parasolschilderen

  Het hotel dat wij standaard aanbieden is een eenvoudig middenklasse hotel voor een goede prijs. Wil je liever verblijven in een comfortabeler hotel in Thaise sfeer dan kan dat ook. Kies dan voor onze special stay, wij vonden het hotel een fijne plek om te verblijven en het personeel is bijzonder vriendelijk. Het hotel heeft een zwembad en vanaf het hotel loop je zo naar de gezellige Night Market van Chiang Mai, waar je uren shoppend en onderhandelend door brengt.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Beleef Chiang Mai anders…
  Special Stay - Thai stijl hotel
  x