Rondje Gouden Driehoek

Rondje Gouden Driehoek

Selfdrive Noord-Thailand met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 135,- per volwassene
€ 100,- per kind (onder de 11 jaar)
Autohuur: € 52,- per persoon
Aanvang: dagelijks

✓ Met comfortabele huurauto de Gouden Driehoek verkennen
✓ Kennismaken met traditioneel levende bergstammen
✓ Overnachtingen in verschillende hotels onderweg, vaak met zwembad

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig resort, luxe resort en city hotel
Transport: 4 dagen autohuur (a-klasse) met basisverzekering
Maaltijden: 3x ontbijt
Overig:: Routebeschrijving
  • Bepaal samen met de kinderen je eigen programma tijdens je Rondje Gouden Driehoek en ervaar de puurheid van Thailand van dichtbij. Je rijdt vier dagen door het berggebied ten noorden van Chiang Mai, de ‘Gouden Driehoek’, vroeger de grootste drugsroute ter wereld. Je ontmoet traditionele bergstammen en komt dichtbij de grens van Myanmar en Laos. Het is dé plek in Thailand waar de Mekongrivier de natuurlijke grens vormt tussen de drie landen. Onderweg stop je bij imposante tempels, uitzichtpunten of je struint over lokale marktjes. Aan jou de keuze!

    We hebben op de route comfortabele hotelovernachtingen met zwembad geregeld en je ontvangt een routebeschrijving met veel handige tips, over waar te tanken en te eten, welke zijwegen de moeite zijn en de afstanden van dag tot dag. Je kunt hieruit dan zelf een selectie maken van wat je wilt zien.

- Maaltijden naast het ontbijt
- Eventuele fooien
- Benzine, en eventuele extra kosten autohuur (zoals kinderzitjes, GPS of een landkaart, deze zijn optioneel bij te boeken
- Entreegelden

In het Poomuseum - Rondje Gouden DriehoekDag 1 – Van Chiang Mai naar Chiang Dao

Reisafstand: 104 km

Je rondje Gouden Driehoek begint, wanneer je de autosleutel hebt gekregen. Zelf rijden in dit deel van Thailand is echt ideaal. Het is niet druk, de wegen zijn goed en het geeft je alle vrijheid. Eenmaal de stad uit rijd je langs orchideeënkwekerijen, tempelcomplexen en de Mae Sa waterval, een leuke lunchstop. Wij maakten een tussenstop bij Elephant PooPooPaper Park, een eco- museum waar van olifantenpoep papier wordt gemaakt. Dit klinkt vies, maar is een milieuvriendelijke manier waarbij papier wordt gemaakt zonder dat er bomen gekapt hoeven te worden. En het is meteen een oplossing voor het overschot aan olifantenpoep. De kinderen mochten zelf ook een stukje papier maken en onze dag begon hiermee al meer dan goed.

Ontmoeting met monnikken - Rondje Gouden DriehoekNa de lunch wordt de weg spectaculairder en rijd je de bergen in. Het is nog 55 kilometer naar het uitgestrekte grottencomplex bij Chiang Dao. Een aantal grotten is verlicht en toegankelijk voor publiek. Ook kun je een gids met een gaslantaarn huren en sluip je in het pikkedonker de grotten door. De stilte in het donker, de vele Boeddhabeelden tegen de rotswanden en de koelte maakten het een bijzonder ondergronds bezoek, zeker voor de kinderen.

Je verblijft niet ver van de grotten in een resort in een dal. Het resort is ruim opgezet en heeft een goed restaurant, een zwembad en rond het resort zijn wandelpaden uitgezet. De kinderen vonden het heerlijk om na alle indrukken wat tijd door te brengen bij het zwembad.

 

 

Rondje Gouden Driehoek - ontmoeting met bergstammenDag 2 – Van Chiang Dao naar Mae Salong

Reisafstand: 213 km

Na het ontbijt vervolg je vandaag de route richting Fang. Dit is ongeveer twee uur rijden. Er zijn in dit beboste gebied watervallen, grotten en misschien wel het hoogtepunt: een aantal natuurlijke hete bronnen. Vergeet je zwemkleding niet als je een natuurlijk stoombad wilt nemen of ga gewoon lekker pootjebaden.
Vanuit Fang rijd je verder naar Thaton (ongeveer 25 kilometer). Dit is een goede plek om te lunchen. Vanuit Thaton (weg 1089) begint de klim naar een bergpas. Na ongeveer 25 kilometer rijden ligt rechts van de weg het dorp Ban Lorcha. Hier wonen de mensen van de Akha stam. Je betaalt een kleine bijdrage om het dorp in te mogen en de dorpsleden laten je zien hoe hier vroeger geleefd werd.

Vanaf hier is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Mae Salong. Je overnacht in een luxe Thais resort met zwembad waarbij je uitkijkt over de bergen. Dit is een heerlijke plek om bij te komen van je reisdag. Geniet van het prachtige uitzicht of kom lekker bij in het verwarmde zwembad.

Rondje Gouden Driehoek - grens met MyanmarDag 3 – Van Mae Salong naar Chiang Saen

Reisafstand: 123 km

Vandaag ga je op weg naar de Gouden Driehoek. Voordat je de grens met Myanmar bereikt kom je langs de Mae Fah Luang Garden, een botanische tuin waar je een oase aan kleuren vindt. Dan bereik je de brug die Thailand met Myanmar (Birma) verbindt. Wij vonden het een bijzondere plek zo dicht bij de grensovergang en hebben goed de tijd genomen onze ogen uit te kijken. Tientallen Thai en Birmezen steken bepakt en bezakt de grens over. Er zijn wat restaurants waar je kunt lunchen en kraampjes waar allerlei geïmporteerde artikelen worden verkocht.

Voordat je bij je hotel in Chiang Saen aankomt, kun je nog stoppen bij het opiummuseum of de ‘Hall of opium’ (maandag gesloten). Je verblijft vandaag in een prima hotel aan de Mekong river. Vanuit het zwembad zie je Laos en Myanmar aan de overkant liggen.

Rondje Gouden Driehoek - Mekong RivierDag 4 – Van Chiang Saen naar Chiang Mai

Reisafstand: 271 km

Chiang Saen is een rustig stadje aan de Mekong rivier en dateert uit het Lanna tijdperk. Deze ochtend heb je de tijd om een tocht te maken op de Mekong rivier. Een boottocht van een uur kost ongeveer 600 baht en verschillende bootverhuurbedrijven liggen naast het hotel.

’s Middags ga je op de terugweg naar Chiang Mai. Links en rechts zie je de rijstvelden liggen. Zin in goede koffie met taart? Stop dan bij Charin Garden Resort even voorbij Chiang Rai. De keuze uit alle heerlijke taarten is reuze en de kinderen hebben gesmuld!

Een bezoek aan Wat Rong Khun, de witte tempel in Chiang Rai, mag eigenlijk niet aan je stop ontbreken. Het is er toeristisch, maar de tempel, anders dan anders, is een bezoek meer dan waard. Rond 17:00 uur lever je je auto volgetankt in en is je ‘Gouden Driehoek’-rit ten einde.

Wij raden je aan om na de selfdrive een nacht in Chiang Mai te slapen voordat je verder reist.

Op deze pagina vind je de voorwaarden voor het huren van een auto. Meer informatie over de autohuur zelf vind je op onze autohuur pagina.

TipsRondje Gouden Driehoek - vallei Noord-Thailand

Voor de meest up to date informatie betreft Malaria raden we aan voor vertrek contact op te nemen met een medische instantie, zoals een ziekenhuis of de GGD. Ook al is het volgens bovengenoemde instanties niet nodig malariaprofylaxe te slikken, het is wel belangrijk om risicobeperkende maatregelen te treffen: ’s avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en waar mogelijk een klamboe gebruiken. De accommodaties hebben airconditioning.

Let op: Voor deze bouwsteen dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard en een internationaal rijbewijs.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan