thailand kids mahout

Badderen met dombo de olifant

Olifanten Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chiang Mai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 147,- per volwassene
€ 108,- per kind

Wandelen door groene heuvels, ontmoetingen met kleurrijke bergstammen en de jungle doorkruisen op de rug van een olifant tijdens je Thailand reis met kinderen. Zeker de olifantentocht is voor veel families een hoogtepunt van hun bezoek aan het noorden. Onze ervaring is echter dat niet alle olifanten in Thailand even goed worden behandeld tijdens dit soort ritjes. Met deze bouwsteen kies je er bewust voor om op een andere manier kennis te maken met deze grijze reuzen.

Voor even sta je in de schoenen van een Mahout, een olifantenverzorger. In een halve dag leer je hoe je met je olifant 'praat', maak je een korte rit door de jungle en ga je samen in bad. In de rivier alle tijd om lekker te spetteren en de olifant schoon te schrobben. Als 'Mahout voor een dag' draag je direct je steentje bij aan de behandeling van de Thaise olifant.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad
Excursie: halve dag olifantentraining
Transport: transfer Mahout training school
Maaltijden: 2 x ontbijt en 1x lunch
  • maaltijden naast het genoemde ontbijt en lunch

  • fooien

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

Olifanten Thailand met kinderen: aankomst nachttreinDag 1 – Aankomst in Chiang Mai

De meeste families komen vroeg in de ochtend aan met de nachttrein vanuit Bangkok of Ayutthaya. Even bijkomen van alle, tot nu toe, opgedane indrukken is geen probleem in deze rustige stad. Ook al is Chiang Mai de tweede grootste stad van Thailand, de sfeer is heel anders dan in het hectische Bangkok. De voormalige hoofdstad van Thailand heeft een ontspannen, laid-back sfeer en voelt bijna ‘dorps’ aan.

Nadat je je hebt geïnstalleerd in je comfortabele hotel kun je een bezoek brengen aan het centrum en de oude tempels en smalle straatjes verkennen. Even lekker helemaal niets doen kan natuurlijk ook. Er is bij je hotel een ruim zwembad aanwezig  waar je heerlijk een plons in kunt maken. Het hotel is gebouwd in authentieke Lanna stijl met antieke Chinese invloeden. Wij vinden het een prima familiehotel vanwege de ligging, de vele familiekamers en het grote zwembad in een tropische tuin. Bij het restaurant kun je verschillende specialiteiten uit de Thaise keuken proeven, maar er zijn ook een aantal westerse gerechten voorhanden. Misschien weer eens tijd voor een bord met frietjes…?

olifanten Thailand met kinderenDag 2 – Olifantentraining nabij Chiang Mai

Vandaag word je om 07.30 uur bij het hotel opgehaald voor een bijzondere kennismaking met de olifanten in Thailand. We brengen je, samen met andere reizigers, in een klein uurtje naar een Mahout training school, waar je de fijne kneepjes van het olifanten verzorgen leert. Na een kop koffie of glas limonade is het tijd om je om te kleden in een traditioneel Mahout tenue en gaat de training echt beginnen. Er zal vast wat gegniffeld worden om de blauwe tenues, maar handig zijn ze wel.

Om elkaar te leren kennen voer je je olifant eerst wat fruit. Bij ons duurde het niet lang voordat het ijs was gebroken en de olifant ons met zijn natte slurf besnuffelde. Even later leer je een aantal basiscommando’s waarmee je leert om op de nek te klimmen en links en rechts te gaan. Het duurt meestal niet lang voordat de olifant je stem leert herkennen en jullie samen een korte tocht door de jungle kunnen maken. Je sluit de ochtend af met het onderdeel wat wij het allerleukste vonden. Op de rug van je grijze vriend stap je het water in en samen nemen jullie een verkoelend bad. Uiteraard leer je hier ook om de olifant te schrobben en verder te verzorgen. Houd er wel rekening mee dat de olifanten het leuk vinden om jou ook nat te spetteren… Onze ervaring is dat zeker de kinderen wel van dit gespetter houden. Na een warme douche is het tijd voor een Thaise lunch en afscheid van de olifanten.

Tip: we kunnen ook een olifantentraining van een hele dag voor je regelen. Dan werk je het programma wat rustiger af en heb je meer tijd in de jungle en tijdens het badderen. Als je interesse hebt dan horen we het graag.

Rond 13.30 uur ben je weer terug in Chiang Mai en heb je de middag en avond helemaal voor jezelf. Wij vonden dit een goed moment om een Thaise massage uit te proberen. In een uur werden al onze vermoeide spieren weer helemaal los gekneed en heerlijk rozig en geurend naar olie kozen wij een restaurantje uit voor de avond.

Heb je nog (een beetje) energie over dan is een bezoek aan de Night Market volgens ons een leuke besteding voor de avond. ’s Avonds vind je hier straten vol met gezellige bazaars, waar je lokale spulletjes kunt kopen. Kleurige sieraden, schilderijen, (namaak) merkkleding, horloges, lampen, slippers, fotoalbums; hier slaagt vrijwel iedereen voor een leuk souvenir.

Olifanten Thailand met kinderen: Doi Suthep tempelDag 3 – Vertrek uit Chiang Mai

Na het ontbijt komt er een einde aan deze olifanten Thailand bouwsteen. Uiteraard is het geen probleem om je verblijf in Chiang Mai nog een dag te verlengen zodat je meer van de omgeving kunt zien zoals de tempel Doi Suthep waarvandaan je een mooi uitzicht hebt. Vanuit Chiang Mai reis je gemakkelijk verder per nachttrein of binnenlandse vlucht, beide opties kunnen wij voor je boeken.
Je kunt bijvoorbeeld doorreizen naar het zuiden van Thailand, waar je de jungle van Khao Sok kunt ontdekken of kies voor exotische ontspanning op een van de bounty eilanden. Reis je door Thailand in de maanden november t/m april, dan is bijvoorbeeld de bouwsteen Zon, zee en zandkastelen aan de zuidwestkust een goede optie. Reis je in onze zomermaanden, dan kun je beter kiezen voor de zuidoostkust, zoals bijvoorbeeld Zorgeloos Samui. Hier geniet je van wat meer levendigheid, brede stranden en een tropisch binnenland.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - Thai stijl hotel en de halve dag olifantentraining

Reissom: € 165,- per volwassene
€ 122,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel in Thaise sfeer incl. ontbijt en een halve dag olifantentraining

Het hotel dat wij standaard aanbieden is een eenvoudig middenklasse hotel voor een goede prijs. Wil je liever verblijven in een comfortabeler hotel in Thaise sfeer dan kan dat ook. Kies dan voor onze special stay, wij vonden het hotel een fijne plek om te verblijven en het personeel bijzonder vriendelijk. Het hotel heeft een zwembad en vanaf het hotel loop je zo naar de gezellige Night Market van Chiang Mai, waar je uren shoppend en onderhandeld door brengt.