3 weken Thailand met kinderen - Totally Thailand

Avontuur in het regenwoud

Jungle Khao Sok

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Khao Sok
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 275,- per volwassene
€ 205,- per kind
Aanvang: maandag, woensdag en vrijdag vanuit Surat Thani

Met deze avontuurlijke bouwsteen overnacht je op twee bijzondere locaties in de jungle Khao Sok: in onze zelf ontworpen en gebouwde jungle lodge in National Park Khao Sok en in een drijvend huisje op een meer. Met de lokale bevolking hebben we de handen ineengeslagen en de Anurak Community Lodge opgezet. Dobber met je kano de rivier af en maak samen met andere gezinnen te voet een tocht door het regenwoud van Khao Sok. Op het meer tref je weinig andere toeristen, je kunt er zwemmen of relaxen op de veranda. Je overnachting in het drijvende huisje is basic, de schoonheid van de omgeving komt hierdoor extra tot zijn recht.

Houd er rekening mee dat wij deze bouwsteen ook aanbieden op de website van Thailand online. Je groepje zal dus niet uit uitsluitend gezinnen bestaan. Heb je minder lang de tijd en wil je toch graag het regenwoud ontdekken, dan is de bouwsteen Aapjes in de jungle een goed alternatief.

Overnachten: twee overnachtingen in onze Anurak Community Lodge en 1 nacht in een vlothuisje op het meer
Excursie: wandelingen met Engelstalige gids, kanoën
Transport: transfer naar het Racha Praba meer en per longtailboot naar het vlothuisje, minivan naar Khao Sok
Maaltijden: 3 x ontbijt, 2 x lunch en 3 x diner
  • lunch en drank

  • overige excursies

  • entree Khao Sok park

  • vervoer naar volgende bestemming

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

Dag 1 – Aankomst Anurak Community Lodge, kanotochtjungle Khao Sok - neushoornvogel Thailand

De meeste gezinnen komen ‘s ochtends per trein aan in Surat Thani. Je ontmoet op het station de chauffeur voor de transfer per airco-minibus naar onze Anurak Community Lodge in het Khao Sok park. Een prachtige plek verborgen tussen de kalkrotsen. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden, want aan het begin van de middag staat de eerste expeditie op het programma.

De trip begint met een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden. De lokale bevolking komt hier om offers te brengen. Aan het eind van de grot is de rivier waar de opblaaskano’s al klaar liggen. De lokale gidsen peddelen voor je en leiden je zo op de goede manier door de stroming heen. Bij warm weer plons je zo het water in voor wat verkoeling. ’s Avonds bereidt het lokale personeel een Thaise maaltijd voor je die je samen met de andere reizigers in het restaurant nuttigt. Het personeel van de lodge is nog wat verlegen, maar oefent graag Engels met je. Of speel een potje ping pong met onze tuinman.

 

jungle Khao Sok - trekking Dag 2 – trekking door Jungle Khao Sok

Een goed ontbijt in het restaurant kun je deze ochtend wel gebruiken, want je gaat samen met een lokale gids een trekking maken. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en hij vertelt je meer over de planten die je onderweg tegenkomt. Onderweg hakt de gids  met zijn kapmes overhangende lianen voor je weg om het pad vrij te maken en af en toe klauter je over een omgevallen boom om je weg te kunnen vervolgen. Na een flinke ochtendwandeling langs bamboescheuten en hoge woudreuzen kom je weer terug bij de lodge. Tijd om even bij te komen met een fruitcocktail of te lunchen bij het restaurant.

Omdat je afgelopen dagen waarschijnlijk veel hebt gereisd hebben we de middag niets voor je ingepland. Relax op je veranda en hoor de geluiden van apen en neushoornvogels uit de jungle. Onderneem je toch nog wat actiefs, dan kan je kiezen voor verschillende excursies: fietsen, tuben over de rivier of een kookdemonstratie. Bij de lodge helpen ze je hier graag verder mee.

 

jungle Khao Sok - drijvende huisjes Racha PrabaDag 3 – de drijvende huisjes in Khao Sok

De volgende dag begint een nieuw avontuur: je stapt in een longtail boot die je naar het Racha Praba meer brengt, waar je vannacht slaapt op het water. De accommodatie is zeer eenvoudig, maar sfeervol. De drijvende hutjes zijn voorzien van matras met klamboe, het meer is je douche, een toilet is aanwezig. Even ‘back-to-basic’ dus. Na de lunch, die inbegrepen is, gaan je wandelschoenen aan en ga je opnieuw de jungle in. Van de gids leer je survivaltrucs, zoals water drinken uit een bamboestok en het herkennen van eetbare planten. Deze tocht duurt drie uur. ‘s Middags kom je terug bij de huisjes en kun je zwemmen en relaxen op de veranda van je drijvende bungalowtje. Het diner is vanavond inbegrepen.

 

jungle Khao Sok - Racha Praba meerDag 4 – Naar het strand

Nog voor het ontbijt ga je het water op met een longtailboot. Je verkent de oevers van het meer en ziet aapjes wegschieten in de groen. Zo vroeg in de ochtend hangen de ochtendnevels nog boven het water, wat het junglemeer een mysterieus tintje geeft. Je komt terug bij de huisjes voor het ontbijt en kunt daarna nog even relaxen bij je hutje, of met een kajak het water op gaan. Dan is het tijd om het meer te verlaten en brengen we je naar een dorpje waar de bewoners een typisch Thaise lunch voor je bereid hebben, die je samen met hen op eet. Een leuke manier om een inkijkje te krijgen in het lokale leven.

Veel van onze reizigers gaan nu richting de stranden, bijvoorbeeld de bouwsteen Zon, zee en zandkastelen aan de zuidwestkust. Reis je tijdens onze zomermaanden, dan kun je beter kiezen voor de zuidoostkust, zoals bijvoorbeeld Maanbaai en sterrenstrand.

Tips

Beste reistijd

Deze bouwsteen naar de jungle Khao Sok is het gehele jaar te boeken. In een tropisch regenwoud vallen het gehele jaar door buien. In de maanden augustus tot en met oktober heb je meer kans op een bui. Het kan zijn dat door de weersomstandigheden het programma aangepast moet worden. Houd hier rekening mee.

Kleding & Schoeisel

Zorg voor comfortabel gesloten schoeisel met een goede (niet gladde) zool en goede ventilerende wandelsokken. Neem luchtige kleding van katoen mee (ook met lange mouwen en een lange broek in verband met de muggen). Zeker voor de kinderen is een zonnehoed/pet is geen overbodige luxe. Voor de eerste overnachting op het meer heb je voldoende aan een daypack; je overige bagage wordt al naar de lodge in de jungle gebracht. Wil je meer informatie over verblijven in de jungle klik dan hier.

Anurak

Wil je meer weten over onze eigen lodge? Lees dan hier onze blog over de Anurak Lodge.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan