Slapen op een onbewoond eiland Thailand

Op een onbewoond eiland

Je Robinson avontuur

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chumpon - onbewoond Robinson eiland
Residuur: 3 dagen / 2 nachten
Aanvang: dagelijks van feb. t/m sept.
Reissom : € 315,- per volwassene
€ 235,- per kind (6-12 jaar)

Of je nou een liefhebber bent van de populaire televisieserie Expeditie Robinson of niet, de meesten van ons hebben zich wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om een nachtje op een onbewoond eiland te slapen. Even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi. Het draait hier niet om survival en je hoeft hier zeker niet op een houtje te bijten. Je slaapt in een fatsoenlijke tent en er gaat een ervaren gids met je mee die ’s avonds ook een lekkere barbecue voor je klaarmaakt.

Overnachten: 1 nacht in het hotel aan het strand bij Chumphon en 1 nacht in een tent op een onbewoond eiland
Excursie: expeditie naar onbewoond eiland met gids
Transport: retour per boot naar het onbewoond eiland
Maaltijden : 2 x ontbijt, 1 x lunch + 1 x BBQ diner op het strand en ruim voldoende drinkwater
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke nacht
  • Overige maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes

  • Transport van en naar Chumphon

  • Fooi voor de gids

Slapen op een onbewoond eiland Thailand

Dag 1 – Chumphon, welkom in het Zuiden

Slapen op een onbewoond eiland? Dat doe je in het zuiden van Thailand. Chumphon ligt op 3,5 uur rijden van de badplaats Hua Hin en 6,5 uur met de trein (of een uurtje vliegen) vanaf Bangkok.  De meeste reizigers stappen hier direct op de veerboot naar Koh Tao of Koh Phangan, maar de regio heeft veel meer te bieden. Hier vind je het pure Thailand, zonder al teveel Westerse toeristen. Het is off-the-beaten-track, maar toch op een logische route naar het zuiden. Je overnacht vandaag in een eenvoudig, maar keurig hotel. Geen zwembad, maar wel een hagelwit palmenstrand voor de deur! Heb je verkoeling nodig, dan duik je zo de zee in. Voor weinig geld kun je hier ‘s avonds heerlijk eten bij het restaurant aan zee. Het is echt opvallend hoe rustig het hier is. Terwijl de kinderen nog even kunnen genieten van de gratis Wi-Fi kunnen jullie de tassen inpakken voor het Robinson avontuur de volgende dag.

Dag 2 –  Op Robinson avontuur

Na het ontbijt kun je de rest van de ochtend ontspannen. Begin van de middag start je mini-expeditie. In een internationale groep van max. 16 personen reis je naar het vertrekpunt. Hier laat je je grote bagage op een veilige plek achter en kun je nog wat laatste snacks kopen. Met het bekende liedje van Kinderen voor Kinderen in ons hoofd stapten wij op de boot naar het onbewoonde eiland. Het is maar een half uurtje varen, maar toch voelt het alsof je in-the-middle-of-nowhere bent. Het is haast niet te geloven dat dit soort plekjes in Thailand nog bestaan. Het eiland wordt omringd door een prachtig koraalrif waar je heerlijk kunt snorkelen (materiaal inbegrepen). Zorg wel dat je waterschoenen meeneemt, want de gebleekte stukjes koraal (die er voor zorgt dat het strand zo wit is), zijn scherp aan je voeten.

 

Slapen op een onbewoond eiland Thailand - kampvuur

Nadat je samen met de gids de tenten op hebt gezet, is het tijd om het eiland verder te verkennen en hout te sprokkelen. Lukt het je niet om zelf vuur te maken, dan helpt de gids wel een handje. Om er voor te zorgen dat de kinderen zich niet gaan vervelen heeft de gids een volleybalnet en een ‘Mr. Wilson’ bal meegenomen.

Op het menu van vanavond staat een BBQ met natuurlijk vers gevangen vis en garnalen. Heb je aparte dieetwensen, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. Na het avondeten gaat er wat extra hout op het vuur en komen de spannende kampvuurverhalen vanzelf los. Hier geen luidruchtige full-moon party, maar enkel het ritmische geluid van de golven die breken op het strand en boven je niks dan sterren.

Slapen op een onbewoond eiland Thailand - tent op het strand

Dag 3 – Einde expeditie

Vandaag ben je waarschijnlijk al vroeg uit de veren om in alle rust de zon op te zien komen. Na een smakelijk ontbijt is er nog tijd voor een laatste snorkeltocht op het rif. Nadat het kamp is afgebroken krijgt iedereen een vuilniszak en lopen we nog even het strand af om het plastic en eventueel ander vuilnis op te ruimen. We willen het strand natuurlijk net zo schoon en liefst nog schoner achterlaten dan hoe we het aantroffen. Hierna word je weer opgehaald door de vissersboot en teruggebracht naar het vasteland. Hier eindigt je avontuur en kun je nog even douchen en opfrissen voordat je verder reist.

Vanaf de haven van Chumphon kun je aan het begin van de middag op de boot naar Koh Tao stappen, waar je dan na 2,5 uur aankomt. Als alternatief kun je ook doorreizen naar de jungle van Khao Sok op 3,5 uur rijden van Chumphon.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief: Op een onbewoond eiland incl. 2 nachten resort met zwembad

Reissom: € 369,- per volwassene
€ 269,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten Chumphon in resort met zwembad incl ontbijt + 1 nacht in tent op onbewoond eiland incl. lunch, diner en ontbijt

Ons standaard hotel is prima als je slecht één nacht in Chumphon verblijft voorafgaand aan je expeditie. Het is eenvoudig, maar sfeervol. Wil je echter iets meer rust inbouwen in je reis en zoek je net iets meer comfort, overweeg dan dit alternatief. Hierbij verblijf je namelijk twee nachten in een resort met zwembad voordat je naar het onbewoonde eiland vertrekt. Uiteraard ligt het resort ook direct aan het strand.

Welke optie wil je aanvragen?

Op een onbewoond eiland
Alternatief: Op een onbewoond eiland incl. 2 nachten resort met zwembad
x