Hoe reis je door Thailand met kinderen

Hoe reis je in Thailand met kinderen?

Thailand. Het land van de eeuwige glimlach. Met bruisend Bangkok in het midden en de bergstammen in het noorden. Cultuur en historie vind je in Centraal Thailand, bij River Kwai en Ayutthaya. En voor tropisch regenwoud reis je naar het zuiden, naar Khao Sok National Park. Stranden? Ook die vind je in het zuiden van Thailand. Eigenlijk heeft Thailand dus een mooie mix van cultuur, natuur en strand. Maar hoe reis je nou het beste in Thailand, met je kinderen? Want je wil niet teveel gedoe, maar zeker ook wat van de lokale sfeer proeven.

nachttrein - hoe reis je in Thailand met kinderen

#1 Trein

Reis je van Centraal-Thailand naar Noord- of Zuid-Thailand dan is vaak de nachttrein het handigst. En een leuk avontuur. De trein vertrekt vanaf centraal station Hua Lampongh in Bangkok. Ben je ruim op tijd? Laat dan je bagage (bewaakt) achter en duik nog even China Town in. Vergaap je aan de tempels en eet authentieke dim sum, voordat je verder reist. En hoe gaat dat dan? Iedereen krijgt een eigen stoel, die een aardige steward op een gegeven moment omklapt tot eenpersoonsbed. Een gordijntje ervoor en je slaapkamer is klaar. Er is zelfs een bedlampje! Reis je in de eerste of tweede klas, dan is ook voor airco geregeld. En boemel je zachtjes verder naar je volgende bestemming.

 

 

thailand kids vlucht#2 Vlucht

Snel, makkelijk en goedkoop. De binnenlandse vluchten in Thailand zijn perfect geregeld. Een aantal luchtvaartmaatschappijen brengt je snel van A naar B. Wil je van Chiang Mai in één keer naar de jungle? Geen probleem, want in twee uurtjes vlieg je naar het zuiden van Thailand. Of liever bij aankomst niet beginnen in Bangkok, maar juist in Chiang Mai? Dan stap je makkelijk over en pak je een van de vele vluchten naar het noorden. De Thaise luchtvaartmaatschappijen zijn betrouwbaar en punctueel. En heb je weinig (vakantie)tijd, dan is dit hét ideale vervoermiddel.

tuk tuk - hoe reis je in Thailand met kinderen#3 Tuk Tuk

Die mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Wat een tuk tuk is? Een rikjsa op drie wielen met een motor. Ze crossen links en rechts door het verkeer en zijn aan de zijkant open, zodat je ook nog een verkoelend briesje krijgt, tijdens het rijden. Eerlijk is eerlijk: in Bangkok raden we een taxi aan, juist omdat die dicht zijn en airco hebben. Maar buiten Bangkok is een tuk tuk een ideale manier om wat van de omgeving te zien én om ergens te komen. En je bent niet de enige – ook de Thai maken gebruik van de tuk tuk.

 

 

# Longtailboot

Wie de klongs (kanalen) van Bangkok wil verkennen, of juist naar dat ene onbewoonde eilandje voor de kust wil varen, doet dat in een longtailboot. Een smal bootje, met een motor achterop en een typisch geluid. Smal en wendbaar kom je bijna overal. Zorg dat je een goede prijs afspreekt met de kapitein en hij brengt je er snel naar toe. Soms heeft een longtailboot een afdak. Fijn tegen de zon én de tropische regenbuien die je onderweg tegenkomt. En vaar je door de klongs in Bangkok? Dan kom je juist met een longtail op plekken waar je met de auto niet zo snel komt. En kijk je je ogen uit!

Bekijk ook eens...

Bangkok met kinderen - fietsen

Welke optie wil je aanvragen?

Fietsen door onbekend Bangkok
Bangkok foodsafari
Smart Choice - Hotel aan Sukhumvit Road - Bangkok met kinderen
Upgrade hotel aan de rivier - Bangkok met kinderen
x
+

Lees ook...