naar Thailand met kinderen - inpaklijst

Naar Thailand met kinderen? Inpaktips

naar Thailand met kinderen - inpaklijstEindelijk is het zo ver, en ga je binnenkort naar Thailand met je kinderen. Of dit nou de eerste verre reis is of niet, het is altijd weer even nadenken wat handig is om mee te nemen. Zeker voor deze fascinerende bestemming in Zuidoost-Azie: vaak combineer je cultuur met avontuur in het tropisch regenwoud en ontspanning aan het strand. De vanzelfsprekende dingen als paspoort, telefoon en vliegtickets vergeet je vast niet. Hieronder een lijst met de minder vanzelfsprekende dingen:

Wereldstekker

Niet overal in Thailand kun je met je normale stekker je telefoon, tablet of camera opladen. Een wereldstekker is niet groot, past makkelijk in de koffer en is in Nederland overal makkelijk aan te schaffen.

 

naar Thailand met kinderen - inpaklijstZonnebrand/uv-shirt

Thailand ligt op de evenaar, houd er rekening mee dat de zon er een stuk feller is. Smeer jezelf en de kinderen goed en vaak in en probeer uit de zon te blijven tussen 11 en 3 uur. Zelf nemen we altijd Vision mee, zodat je toch vrij lang beschermd bent. Houden je kinderen ervan om de hele dag in het zwembad te liggen? Schaf dan een goed uv-shirt voor ze aan, zodat ze toch (in de volle zon) kunnen zwemmen.

 

Slipppertjes & sneakers

We merken dat Thailand prima ‘te doen is’ op slippers. Ga je een hike maken in de jungle, tokkelen of een langere wandeling maken, dan mogen sneakers zeker niet missen in je bagage. Bergschoenen hoef je bij onze reizen niet mee te nemen. Reis je met wat kleinere kinderen? Dan zijn sandaaltjes altijd handig, bij voorkeur sandaaltjes die dicht zijn aan de voorkant, zodat de tenen beschermd zijn.

Sarong/sjaal

Breng je een bezoek aan een tempel, zorg er dan voor dat je knieën en schouders bedekt zijn. De regels zijn wat minder streng voor kinderen, maar gelden wel degelijk voor volwassenen.

Anti-muggenspray

De muggen zijn het meest actief rond schemering. Maar soms wordt zelfs geadviseerd om je de hele dag te beschermen. Vaak smeren we ons ’s ochtends eerst in met een goede zonnebrand en komt er daarna de anti-muggenspray overheen. Zo is de bescherming compleet.

Reistabletjes

Misselijk de bus- of autoritten proberen vol te houden is natuurlijk niks. Neem voor de zekerheid reistabletjes mee voor in de trein, bus, auto of vliegtuig. Let wel: kinderen onder de zes jaar mogen dit medicijn alleen hebben als het overlegd is met de huisarts. Kijk ook even wat voor bijwerkingen de tabletjes hebben voordat je ze gebruikt en hoeveel je kinderen er mogen hebben, afhankelijk van de leeftijd.

naar Thailand met kinderen - inpaklijstOordoppen

Je kent het vast wel: je wilt in het vliegtuig proberen te slapen, maar er is veel te veel geroezemoes en lawaai. Of je reist een stuk met de nachttrein. Dan helpt het om oordoppen mee te nemen. Hebben je kinderen erg last van druk op de oren tijdens het vliegen? Kijk dan eens naar siliconen drukregulerende oordopjes voor kinderen tot twaalf jaar. Natuurlijk ook te krijgen voor volwassenen.

 

Babyfoon of walkie-talkie

Reis je met wat jongere kinderen? Dan is het altijd handig om een babyfoon mee te nemen. Zit jij ’s avonds op de veranda of je balkon dan hoor je nog steeds je kindje. Voor wat ouderen kinderen zijn walkietalkies fijn als communicatiemiddel. Als ze even alleen op pad gaan kun je elkaar goed bereiken. Bovendien vinden kinderen dit vaak ook nog eens leuk!

Wij reizen overigens met koffers, op wieltjes, maar ook met een rugzak is het prima reizen door Thailand.

Bekijk ook eens...

Slapen op een onbewoond eiland Thailand

Welke optie wil je aanvragen?

Op een onbewoond eiland
Alternatief: Op een onbewoond eiland incl. 2 nachten resort met zwembad
x
+
Bangkok met kinderen - fietsen

Welke optie wil je aanvragen?

Fietsen door onbekend Bangkok
Bangkok foodsafari
Smart Choice - Hotel aan Sukhumvit Road - Bangkok met kinderen
Upgrade hotel aan de rivier - Bangkok met kinderen
x
+

Lees ook...