overnachten Thailand - River KwaiOvernachten Thailand

We hechten er veel waarde aan dat je overnachtingen passen bij de omgeving waar je bent en voor een meerwaarde zorgen voor je totale reiservaring. Zo verblijf je in Bangkok in een centraal cityhotel met zwembad, slaap je bij de River Kwai in een door olielampjes verlicht drijvend jungle hotel, overnacht je primitief bij een lokale bergstam in het noorden en in een kleinschalig familieresort pal aan het spierwitte strand onder de wuivende palmen op de eilanden.

We bezoeken zelf regelmatig onze hotels, lodges en resorts en kijken daarbij of ze geschikt zijn voor ouders met kinderen. We letten hierbij op de aanwezigheid van familiekamers, sfeer, veiligheid, hygiëne, service, comfort en een goede ligging. Ook letten we extra op de faciliteiten die prettig zijn als je met (jonge) kinderen reist, zoals een zwembad en een restaurant. Heb je specifieke wensen dan zullen we je daarin adviseren.

Riksja family Thailand-reisspecialist Birgit:

“Als je zoon of dochter nog geen zwemdiploma heeft, dan raad ik aan om tijdens de bouwsteen naar de River Kwai te overnachten in een prettig familieresort, in plaats van in een drijvend bamboerafthuisje. Dan kun je zorgeloos genieten, zonder je kind constant in de gaten te hoeven houden bij het water. Je gaat alsnog de rivier op per longtailboot om niets te missen, maar dan wel veilig met een reddingsvest voor je kleintje.”

Typisch Riksja Family Thailand

Als je met je gezin naar Thailand gaat, vinden wij het belangrijk dat je in een juist kamertype verblijft. Bij twee volwassenen en een baby (tot 2 jaar) boeken we een tweepersoonskamer; er kan een babybedje bij worden gezet. Bij één kind krijg je een ruime tweepersoonskamer met een extra bed. Reis je met meer kinderen, dan reserveren we een familiekamer of twee kamers naast elkaar.

In Thailand kan een ‘connecting room’ (twee kamers met tussendeur) niet gegarandeerd worden, maar we vragen dit altijd aan bij boeking. Dit vergroot de kans dat je deze krijgt bij het inchecken. Een aantal accommodaties heeft grotere familiekamers voor vijf personen, maar meestal krijg je met vijf personen twee aparte kamers toegewezen. Bij het samenstellen van je reis zullen we jullie persoonlijke wensen altijd voorop stellen.

 

tuin-resort hua-hin thailand3 weken Thailand met kinderen - familiehotel Bangkokfamiliereis Thailand Kids - Ao Nang hotelChiang Mai met kinderen - tropische tuinKhanom Thailand met kinderenKo Lanta Thailand met kinderen - familiekamer

Special Stay

Bij bepaalde bouwstenen hebben we overnachtingen gekozen die een extra dimensie toevoegen aan je reisbelevenis. In de bouwstenen noemen we deze ‘Special Stay’. Zo slaap je midden in het tropisch regenwoud in een jungle lodge, of op de River Kwai in een drijvend rafthuisje. Ons upgrade hotel in Bangkok valt ook in deze categorie. Bouwstenen met een Special Stay accommodatie: Regenwoud vol avontuurAapjes in de jungle, Maanbaai en sterrenstrand, Chill met je duikbril en Olielampjes op junglerafts vallen hieronder.

3 weken Thailand met kinderen - River KwaiBangkok met kinderen - boutique hotel aan rivierkerst rondreis thailand - bangkok kamer hotelKanchanaburi Thailand - tentenkamp River KwaiVakantie Thailand - accomodatie Ko Tao

Beleef het basic

Bij sommige bouwstenen overnacht je heel eenvoudig. Het draait vooral om de ultieme beleving: tijdens de trekking van de bouwsteen Hobbelend naar de bergstam slaap je bij de Thai thuis. Simpel, maar door veel van onze reizigers met kinderen beleefd als een onvergetelijke reiservaring.

Beleef het basic - Thailand met kinderen Racha PrabaTrekking Chiang Mai - dorpje Thailandtrekking lokale bevolking hut thailandRiver Kwai Thailand - drijvend huisje buiten