Thailand visum en geld met kinderenReisdocumenten, geld en gezondheid

Voor vertrek naar Thailand is het noodzakelijk om een aantal voorbereidingen te treffen wat betreft reisdocumenten, geld en gezondheid. Op deze pagina staat algemene informatie over deze zaken, lees dit goed door. Onze reisspecialisten helpen je graag wanneer je nog vragen hebt of extra informatie wilt ontvangen.

Reisdocumenten, geld en andere waardepapieren kun je het beste in de kluis van je hotel achterlaten. Bijna alle hotels waar Riksja Family Thailand mee werkt hebben een kluis. Laat nooit zomaar waardepapieren op je kamer achter. Er is altijd schoonmaakpersoneel met een sleutel van de kamer. Wij vermijden liever ook om ’s avonds met het hele ‘hebben en houwen’ over straat te lopen, en gebruiken waar mogelijk de kluisjes.

Thailand visum en geld met kinderen: paspoortReisdocumenten

Paspoort Thailand

Heb je de Nederlandse nationaliteit dan moet je in het bezit zijn van een paspoort dat nog tenminste zes maanden geldig is na terugkomst. Ook kinderen en baby’s dienen, vanaf 26 juni 2012, een eigen reisdocument te hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Heb je een andere nationaliteit, raadpleeg dan het consulaat of de ambassade van Thailand voor de meest accurate informatie over de noodzakelijke reisdocumenten.

Thailand visum

Als je Nederlandse paspoort bij vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is dan krijg je bij aankomst in Thailand een standaard visum voor 30 dagen. In het vliegtuig worden formulieren uitgereikt voor de douane. Het is handig deze al voor de landing in te vullen, dit bespaart veel tijd aan de balie van de douane. Als je langer in Thailand wilt verblijven dan kun je je visum regelen via het Thaise consulaat of laat het regelen door de specialisten van de VisumCentrale. Je betaalt iets meer om je aanvraag uit handen te geven, maar het scheelt je tijd en je krijgt er zekerheid voor terug zodat je onbezorgd op reis kunt gaan. Op de website lees je na hoe dit proces verloopt. Voor je het weet, ontvang je het visum thuis en ben je weer een stapje dichter bij je reis.

 

Thailand visum en geld met kinderen: Thaise bahtGeldzaken

In Thailand betaal je met de baht, grofweg is 50 baht ongeveer 1 euro. De beste manier om aan Thais geld te komen is door te pinnen. In Thailand vind je bijna overal pinautomaten waar je gewoon met je bankpas (met Cirrus-logo) geld kunt halen. Sommige (kleinere) eilanden beschikken niet over pinautomaten. Twijfel je of je bestemming over een pinautomaat beschikt, vraag het dan aan onze reisspecialisten. Verder is het handig om wat Euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten onverhoopt storing hebben. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd. Ook kun je in kleine plaatsjes en in grote hotels wisselen als de banken dicht zijn. Credit Cards worden op veel plekken geaccepteerd, met name Visa en Mastercard.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Thailand visum en geld met kinderen: lokale marktGezondheid

Wanneer je met (kleine) kinderen op reis gaat naar Thailand, dan is het belangrijk om je als ouder goed te laten voorlichten over de gezondheidsaspecten. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties. Welke zijn er nodig en op welke leeftijd mag een kind hiervoor worden gevaccineerd? Wat moet je doen bij diarree en welke medicijnen neem je mee. Kortom, je gaat prettiger op reis als je van te voren goed ingelicht en voorbereid bent.

Als reisorganisatie adviseren we je om tijdig, voorafgaand aan je vertrek, contact op te nemen met een medische instantie met verstand van tropenzaken om de laatste stand van zaken te vernemen. Dit zijn bijvoorbeeld: het LUMC in Leiden (071-5263636), deTravel Clinic in Rotterdam (0900-5034090) of het AMC in Amsterdam (0900-9584). Klik hier voor meer informatie over gezond op reis.

 

Ga naar het Riksja Family rondreizen overzicht
of
klik hier om naar je persoonlijke reisplan te gaan