Over Riksja Family Thailand

Thailand specialist

Riksja Family Thailand is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Leonie van Duijn

Reisspecialist Riksja Family Thailand

Ik heb heel wat afgereisd, van Indonesië tot Mexico. Nu deel ik mijn grote passie met andere reizigers als reisspecialist bij Riksja Family Thailand. Met mijn man en dochters vind ik het reizen extra leuk en op de Riksja Family manier ideaal. De grote lijnen zijn van te voren geregeld en we slapen in fijne kleinschalige hotels. Zo kunnen we tijdens de reis optimaal genieten van het land en van elkaar.

Toen de eerste 2,5 was, zijn we langs de Australische westkust getrokken. Ook gingen we met Riksja Family Thailand op reis, met als hoogtepunten het verblijf op het Racha Praba meer tijdens Regenwoud vol Avontuur en de drijvende junglerafthuisjes tijdens Olielampjes op de jungleraft. Geweldig om samen door de jungle te struinen, onze ogen uit te kijken en vooral veel lol te hebben. We praten er nu nog regelmatig over na.

Thailand specialist - BirgitBirgit Theijssen

Reisspecialist Riksja Family Thailand

Reizen is een van mijn grootste hobby’s. En gelukkig ook van mijn man en zoon. Met z’n drietjes hebben we een half jaar over de wereld gezworven en sindsdien proberen we elke zomer een andere bestemming te verkennen. De Riksja-manier van reizen is ook mijn manier van reizen: kleinschalige accommodaties, excursies die net iets anders zijn dan anders en ook op een relaxt tempo toch heel wat van een land zien.

Ik vond de fietstocht in Bangkok een van de hoogtepunten. Quinten achterop trok veel bekijks en overal waar we stopten lieten Thaise kindjes hun speelgoed aan hem zien. Regenwoud vol avontuur was ook echt een avontuur: slapen op een meer en een hike maken door de jungle was iets om nooit te vergeten. De gids maakte met zijn scherpe kapmes enorm veel indruk op Quinten. Misschien wel het meest omdat hij uit bamboe prachtige fluitjes kon snijden.

Astrid Eskes foto thailand

Reisspecialist Riksja Family Thailand

Met andere culturen bezig zijn door middel van reizen is al jarenlang mijn grote passie. Ik heb al heel wat van de wereld mogen zien en Azië springt daar zeker uit. Toen wij met ons 4 maanden oude zoontje door China reisden ontdekte ik hoe bijzonder het is om te reizen met je kleintje! Dat je samen de wereld aan het ontdekken bent, samen de cultuurverschillen beleeft en ervaart hoe gemakkelijk je je als gezin kan aanpassen ergens aan de andere kant van de wereld. In China was onze baby een ware beroemdheid. Overal waar wij met hem kwamen werd hij bewonderd wat voor hilarische taferelen zorgde. Nadat ons tweede zoontje werd geboren aarzelden wij niet om met zijn vieren naar een verre bestemming te gaan. Toen wij onlangs in Thailand waren was mijn oudste helemaal onder de indruk van het slapen in de nachttrein. Ook het fietsen door de smalle straatjes van China Town in Bangkok vonden ze allebei een feest.

Thailand specialist - KhiriOnze partner ter plaatse

In Thailand werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Thailand reis, in goede handen bent. Onder het team en het Nederlandse management zijn ook ouders, die als geen ander weten hoe het is om in Thailand als gezin te reizen.

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.