Trekking Chiang Mai-groep-dorpMet Riksja Family Thailand kun je verschillende indrukwekkende natuurgebieden bezoeken. Ben je op zoek naar dichte jungle met vergezichten, watervallen en wilde dieren, dan kun je het best kiezen voor onze bouwsteen Regenwoud vol avontuur.

Wil je het noordelijk berggebied ontdekken dan kun je kiezen voor de 2-daagse trekking vanuit de stad Chiang Mai met een Engelssprekende gids Hobbelend naar de bergstam: 2 nachten Chiang Mai, 2 dagen trekking, wandelen, vlottocht en een nachtje bij een bergvolk. Deze trek is te doen voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

 

Chiang-Mai-trekking-vader-dBagage in de jungle en tijdens de trekking

Een aantal zaken zijn belangrijk om in de jungle bij je te hebben (behalve avonturiersbloed):
•lakenzak (tijdens de trekking)
•dagrugzak (je neemt tijdens deze bouwsteen je grote bagage niet mee, deze laat je achter in je hotel)
•luchtige lange broek (tegen bloedzuigers in Khao Sok en ’s avonds tegen muggen)
•waterfles, plastick afsluitbare tas om waardevolle spullen in te doen
•zaklamp
•anti-muggenspul
•hoed/pet
•zonnebrandcrème
•zo nodig pilletjes tegen reisziekte voor de kronkelwegen in de pick-up truck
•oordopjes (denk aan gillende varkens die ’s ochtends vroeg te eten krijgen en aan mogelijk snurkende reisgenoten)
•schoenen met een goed profiel (bij voorkeur wandel/bergschoenen in ieder geval met veters) en slippers
•toiletpapier

 

Chiang-Mai-trekking-integraWat mee te nemen voor de bevolking

Voor de lokale bevolking is iedere buitenlander die langskomt rijk. Vergeleken met hun koopkracht, is dat ook zo. Mocht je de mensen daar iets willen geven, kun je het beste een donatie doen aan bijvoorbeeld de plaatselijke dorpsschool. De gids kan je daarbij van dienst zijn. Wil je je eigen kinderen de lokale kinderen iets geven dan kun je het best pennen of schriften meenemen. Wij hadden bij Ajax voetbalkaarten en promotiemateriaal opgevraagd, dit vonden de kinderen echt geweldig.

’s Ochtends, voor je weer vertrekt proberen de bewoners van de bergdorpen hun waar te verkopen. Binnen korte tijd wordt er een kleine ‘markt’ opgebouwd. Probeer niet allemaal bij dezelfde persoon iets aan te schaffen maar verspreid dit zoveel mogelijk. Let even goed op welke spullen je koopt, zo is er wel eens een reiziger aangehouden op de luchthaven in Nederland vanwege een onschuldige bamboe-katapult in de bagage.

 

In het bergdorpmeisje met koopwaar_trekking

Behalve het overdag fysiek actief zijn in de noord Thaise natuur is het leuk om tijdens de trekking te proeven van de dorpssfeer. ’s Avonds is het een kwestie van met je slippers aan om te kijken hoe de gids het avondeten bereidt (hem helpen als je daar zin in hebt), of buiten rondslenteren met je kids en alle avondactiviteit in je opnemen: overal scharrelen kippen, honden en varkens. Hier en daar zijn de dorpsbewoners nog hun laatste karweitjes aan het doen en spelen de kinderen voetvolleybal met een rieten bal, ze vinden het  prachtig als je kinderen meedoen. Je kunt een praatje met de bewoners aanknopen met je gids als tolk. De gids kent niet alleen de regio op zijn duimpje, hij kent ook de talen van de verschillende bergvolken en kan je van alles vertellen over deze mensen en hun manier van leven.

Het wordt in Thailand om zeven uur donker, het dorp wordt verlicht met olielampjes. Je slaapt in een houten hut in een dorp, op matjes. Het sanitair is primitief en er is vaak alleen een bron of pomp om je te wassen (soms een riviertje). Het ontbijt bestaat meestal uit een omelet of pannenkoeken gecombineerd met fruit. De gids zorgt ook voor thee, koffie en gekookt water.