Thailand met kids - Erawan watervallenWaarom met Riksja Family Thailand op reis?

Onze Riksja Family Thailand-reisspecialisten zijn zelf bereisd met kinderen, van baby tot aan puber. Wij weten daarom voor welke keuzes en uitdagingen je komt te staan als je met kinderen (ver) op reis gaat. Of ze nu nog jong zijn en je moet nadenken over hoe onderweg om te gaan met middagslaapjes. Of als ze juist ouder zijn en je activiteiten wilt doen waarbij zij helemaal in hun element zijn, terwijl je er zelf als ouder ook lol aan beleeft. Een verre reis met kinderen vergt wat flexibiliteit, afstappen van je normale thuisritme is onvermijdelijk, maar wij weten uit ervaring dat het heel goed te doen is. De wereld zien door de ogen van je kinderen maakt reizen volgens ons nóg leuker.

Reizend zonder kinderen is het prima om ter plekke wat aan het aan het lot over te laten, maar met ongeduldige kids is het wel zo prettig om niet voor al te veel geregel en verrassingen komen te staan. Vanuit onze eigen ervaring denken we graag mee om een familiereis samen te stellen waarbij jullie samen zorgeloos kunnen genieten.

“Fantastische reis. Met zorg hebben we de voorgestelde rondreis aangepast aan onze wens om overal iets meer tijd te nemen en sommige hotels te upgraden. Riksja houdt rekening met je budget, je doel en biedt praktische adviezen! Zeer persoonlijk ook al verloopt alles via internet en telefoon. Zeer betrouwbaar!”

Familie van der Koevering (tieners 16 en 18 jaar)

Het persoonlijke contact

[foto]…met onze Riksja Family Thailand-reisspecialisten – Leonie, Astrid of Birgit – gaat via e-mail en telefoon. Wij zijn zelf moeder en hebben veel gereisd met onze kleine hummels en inmiddels ook met opgroeiende kinderen. Wij stonden voor dezelfde vragen en dilemma’s: is die vlucht niet te lang, is het slim om die afstand in één dag te overbruggen, hoe gaat dat nou in zo’n slaaptrein? Wat sluit aan bij de leeftijden van onze kinderen en is het eten niet te pittig?

Wij nemen je die zorgen zoveel mogelijk uit handen. We vertellen uit eigen ervaring en die van onze reizigers. Ons doel is zoveel mogelijk reisfans te laten ontdekken hoe makkelijk en leuk het is om Thailand met kids te verkennen.

“Ik hoorde vaak van anderen ‘Is het niet veel gedoe, zo’n verre reis met kids?’ Dat viel ons reuze mee. Vanaf de transfer bij aankomst is alles geregeld. Fijne hotels met ruimte om te spelen, centraal gelegen en vaak met zwembad. De Thai zijn gek op kinderen. Tijdens de lunch met de fietstocht in Bangkok konden wij rustig tafelen, terwijl de kokkin met de kids de vissen voerde.”
Familie De Jong (kids van 2 en 4 jaar)

Thailand met kids - fietsen door BangkokLaat je verrassen door de verwondering van je kinderen

…en ervaar Thailand daardoor net weer anders dan wanneer je alleen (met je partner) zou reizen. Vanuit de draagrugzak kan de jongste telg meegenieten van alle Thailand avonturen. Zijn ze wat ouder en kunnen ze prima op eigen benen staan? Dan hoeven ze niet meer achterop in een zitje, maar kunnen ze zelf op de trappers tijdens een fietstocht door Bangkok. Enorm leerzaam en leuk voor jong & oud!

Neem een bad met een olifant en loop een ochtend mee met zijn Mahout (olifantenverzorger). Of leer samen met je tieners Thai kickboksen en tokkel door het regenwoud. De Thai zijn dol op kinderen en voordat je het weet staan jullie een potje te voetballen of hoelahoepen met hun eigen kids.

“Steeds een andere overnachting op unieke plekjes. Alles was super op elkaar afgestemd. Leuk en goed passend bij de interesses en leeftijd van onze kinderen. Juist door de activiteiten hadden de kinderen en wij ook leuke contacten met andere gezinnen.”
Ron Post (kids van 9, 13 en 17 jaar)

Thailand met kids - zwembad op Ko SamuiMet zorg en aandacht

…hebben wij Thailand als Riksja Family bestemming uitgekozen, als onderdeel van Riksja Travel. We hebben deze bestemming uitgekozen omdat we weten dat het veilig en prettig is om er met kinderen te reizen. Zo letten we op infrastructuur, toegang tot medische faciliteiten en kindvriendelijke accommodaties. Je verblijft niet in grote resorts, maar zoveel mogelijk in comfortabele en kleinschalige hotels zodat jullie echt de Thaise sfeer proeven.

Ter plaatse werken we samen met een betrouwbare lokale agent die tijdens jullie reis 24 uur per dag bereikbaar is. Het wordt gerund door Nederlanders die zelf ook een gezin hebben en als geen ander begrijpen wat er bij een reis door Thailand met kids komt kijken.

“Het leek ons handig als je de eerste keer naar een land gaat om van tevoren al het een en ander te regelen. Het voorkomt teleurstellingen en een hoop geregel daar. En de bouwstenen zijn in te korten of uit te breiden, zo dat het helemaal bij ons paste.”
Familie Deijl (tieners van 17 en 19 jaar)
Reisspecialist Wendy in tuktuk
Wendy & co in een songthaew

Thailand met kids - songthaew AyutthayaUit eigen ervaring

…snappen we dat je geen zin hebt om op zoek te gaan naar een geschikt hotel of betrouwbare taxichauffeur, terwijl je kinderen hun geduld verliezen, honger en het warm hebben of afgeleid raken door al het interessants dat te zien is om ze heen. Daarom regelen we vervoer en accommodatie op voorhand voor je. Je hoeft alleen nog maar in te stappen, in te checken en te controleren of je nog genoeg geheugen op je camera hebt.

Bovendien heb je voldoende vrijheid voor spontane activiteiten. Alleen al een ritje per tuktuk of songthaew vonden onze meiden een avontuur: behendig zigzaggend door het verkeer ben je dan écht in Thailand.

“De reis was zeer goed verzorgd. De afwisseling in het programma en excursies heeft ons erg aangetrokken. Ook vonden we het heel prettig dat je de reis als gezin onderneemt, maar dat je op diverse plekken met andere gezinnen excursies onderneemt. Dit pakt uitstekend uit, we hebben veel leuke contacten gelegd, de kinderen hadden ook veel contact met de andere kinderen, en toch was er ook tijd om als gezin dingen te ondernemen.”
Familie des Tombe (kids 8 & 11 jaar)

Thailand met kids - hangmat tropisch eiland zuid-ThailandWij adviseren, jullie beslissen

…want onze reizen zijn individueel en flexibel. Ga op pad met privé vervoer, stap aan boord van een dag- of nachttrein en deel je vervoer of excursies met andere reizigers. Zo ontmoet je andere reizende ouders en speelmaatjes voor je kind(eren). Daarnaast maakt het je reis voordeliger. De combinatie maakt je gezinsreis afwisselend en samen ervaren jullie het reizen de ‘Thai way’.

Ga je na twee nachten weer naar de volgende bestemming, of blijf je liever nog wat langer op dezelfde plek? Wij delen met je wat wij deden, maar de keuze is aan jullie.

Lees nog meer ervaringen van onze reizigers
stel je eigen individuele gezinsreis Thailand samen met onze rondreizen of bouwstenen.
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel